Saturday, December 9, 2023
HemGolf2023 CME Group Tour Championship: Power Rankings, Defense Champion, prispengar och viktiga...

2023 CME Group Tour Championship: Power Rankings, Defense Champion, prispengar och viktiga detaljer

Med ett strålande lopp 2023 närmar sig LPGA-säsongen sitt slut. Efter att ha stött på nya ansikten och visat upp sina exceptionella färdigheter kommer LPGA att vara värd för säsongsavslutningsevenemanget i Naples, Florida. CME Group Tour Championship kommer att ha de högst rankade golfarna från Touren som tävlar om den största prispengarna och mästarpokalen.

CME Group Tour Championship kommer att ha en träningsrunda måndagen den 13 november. Den officiella första omgången kommer dock att börja den 16 november efter två dagars Pro-Am-matcher. Totalt 60 LPGA-proffs kommer att tävla mot varandra i en intensiv kamp. Vilka är de fem golfare vi är på I huvudsak sport tror du har en större chans att vinna allt?

Topp 5 utmanare till CME Group Tour Championship

Från det första evenemanget på LPGA 2023, Hilton Grand Vacations Tournament of Champions, hade damtouren tilldelat poäng till golfarna. Race to CME Globe är en poängtävling som varar en hel säsong, där spelare rankas när de presterar och tjänar poäng. Topp 60 och banden på listan kommer sedan att gå vidare till det ultimata mästerskapet. Det är dock bara en som tar hem trofén. Vi kl ES tror det kommer av dessa fem:

1. Celine Boutier: Spektakulär skulle vara mindre av ett ord för att beskriva sprängsäsongen Boutier har haft. Den franske golfaren vann fyra titlar just den här säsongen och har åtta topp 10-placeringar. Hennes senaste seger kom på Maybank Championship. Boutier sköt 21 under 267 och slog Atthaya Thitikul i slutspelet. Även om hon missade klippet för The ANNIKA driven av Gainbridge på Pelican, som först på Race to CME Globe-listan och trea i Rolex World Ranking, kommer det inte att vara lätt att stoppa denna brinnande talangboll.

2. Lilia Vu: Golfaren Lilia Vu som nummer två i världen har gjort det som många inte förväntat sig av henne – att nå världens bästa plats i augusti månad 2023. Vu hade vunnit tre gånger den här säsongen samtidigt som hon vunnit två Majors. Hennes första triumf var på Honda LPGA Thailand, och hennes senaste vinst var på AIG Women’s Open i Storbritannien. Med 2 runtom hamnar Vu tvåa i Race to CME Globe-ställningen. Med fem topp 10 i år kommer den amerikanske golfaren inte att låta någon ta cupen fritt.

3. Ruoning Yin: Rankad 3:a på Race to CME Globe och innehar plats som världsledande golfspelare, den kinesiska golfaren har en hetsig säsong 2023. Hon vann LA Open och KPMG Women’s PGA Championship, och blev den andra kinesiska golfaren att göra det. Yin hade dessutom sju topp 10-placeringar i de 19 tävlingar hon spelade. Tänk på, vid 21 års ålder ger Yin seriös konkurrens till de gamla på turnén. Att placera Vu på andra plats var ingen lätt bedrift. Kommer hon att vinna det näst sista mästerskapet? Vi vågar säga ja!

4. Minjee Lee: Med två segrar 2023 och fyra topp 10:or ser den australiensiska golfaren länge efter mästerskapstiteln. Med drömmen om att komma först på världsrankingen vann Lee sin första säsongsvinst i Kroger Queen City Championship. Även om hennes två vinster kanske ser mindre ut jämfört med de ovan nämnda gigantiska golfsiffrorna, kan hennes talang inte förringas. Efter att ha uppnått rekordet att bara bli den tredje australiensiska golfaren att nå tvåsiffriga (10) segrar, kanske Lee bara lägger till ett slag till!

5. Atthaya Thitikul: Thailands stolthet och den enda thailändska golfaren i topp 10 i Race to CME Globe, Thitikul säkrade inga vinster den här säsongen. Däremot har hon de högsta topp 10-placeringarna bland de 193 spelarna på listan. I år slutade Thitikul 12 gånger i tävlingsklassen. Det här kan vara det sötaste och perfekta slutet på hennes vinstfria säsong 2023.

Nu undrar du vem den försvarande mästaren är?

Med sin framtid på LPGA-touren på spel, här är topp 5 golfare som ställer upp en hård kamp vid Annika Showdown

Försvarsmästare och viktiga detaljer om CME Group Tour Championship

Försvarande mästare: Det är ingen mindre än Lydia Ko. År 2023 har inte varit vad Ko föreställt sig. Med noll segrar och bara två topp 10:or står den nyzeeländska golfaren inför lite av en karriärnedgång. Efter att ha vunnit mästerskapet 2022 förväntades Ko att hamna på topplistorna. Men verkligheten är att hon ligger 101:a på Race to CME Globe-listan och 10:a på Rolex-rankingen. Även om 101:a på Race to CME Globe-listan har Lydia Ko vinnarundantaget, eftersom hon är titelförsvarande mästare. Golfaren kan komma tillbaka starkare år 2024.

CME Group Tour Championship: Evenemanget kommer officiellt att pågå 16-19 november 2023. Innan dess kommer det att vara värd för en tvådagars Pro-Am-turnering och professionella träningsrundor. Med $7 miljoner i prispengar och vinnaren som får $2 miljoner är detta det högst betalda icke-stora evenemanget. Topp 60 och band kommer att slåss på Tiburon Golf Club i Naples, Florida. Lyssna på Golf Channel från 15:00-17:00 och 14:00-15:00 på Golf Digital för sändningen av omgång ett. Den sista omgången kommer att livesändas av NBC från 13:00-16:00 söndagen den 19 november.

RELATED ARTICLES

Mest populär