Saturday, December 9, 2023
HemTennis20-åriga brittiska stjärnan Emma Raducanu får prestigefylld ära av kung Charles för...

20-åriga brittiska stjärnan Emma Raducanu får prestigefylld ära av kung Charles för sin anmärkningsvärda tennisresa

Emma Raducanu, den brittiska tennisstjärnan, fick nyligen ett prestigefyllt pris. Den 20-åriga tennisstjärnan fanns med på 2022 års British New Year Honours List. Den brittiska sensationen tog nyligen emot titeln vid en ceremoni som genomfördes på Windsor Castle.

Britten berättade att hon kände sig otroligt tacksam över att ha fått sin titel. Med 17-19 vinst-förlustrekord avslutar Raducanu årets kampanj på nr. 75 i WTA-rankingen. Hon är för närvarande utan heltidstränare då hon gör sig redo för säsongen 2023.

Emma Raducanu hedrad med en prestigefylld titel av kung Karl III

I US Open 2021 var Raducanu bara 18 år när hon besegrade Leylah Fernandez, 6-4, 6-3. Den unga tennisstjärnan hade aldrig spelat en topp-40-spelare innan hon tävlade i New York, och US Open var bara den andra Grand Slam-tävlingen i hennes karriär. Raducanus seger gjorde henne till den första brittiska kvinnan att vinna en Grand Slam sedan 1977.

Britten avslutar 2022 med stil, efter att ha tilldelats en MBE (Member of the Order of the British Empire) av kung Charles III. Efter ceremonin släppte hennes agent ett uttalande på hennes vägnar som löd: “Det har varit fantastiskt att få min ära idag från hans majestät kungen – jag känner mig oerhört tacksam.” 20-åringen strålade av stolthet när hon poserade för foton med sin senaste utmärkelse.

Fans och media var snabba med att hälla ut sina gratulationer till den unga tennisstjärnan.

Grattis är på sin plats @EmmaRaducanu som har fått sin MBE för tjänster till tennis 🇬🇧🎖️ pic.twitter.com/kzbdUthcp3

— Eurosport (@eurosport) 29 november 2022

Raducanu är den yngsta kvinnan att vinna en major sedan 2004. 2004 besegrade en ung 17-åring, Maria Sharapova, Serena Williams i Wimbledon-finalen. Om Raducanus vinst i Grand Slam-turneringen som kval inte var tillräckligt imponerande, gjorde Raducanu det utan att tappa ett set.

DYK DYPARE

För första gången sedan Serena Williams 2014 vann Raducanu US Open utan att tappa ett set.

Raducanu firade nyligen sin födelsedag med vänner och familj

Den 13 november firade Raducanu sin 20-årsdag på Four Seasons Hampshire Hotel. Raducanu delade ett foto av tårtan tillsammans med en gruppselfie med några av sina vänner. Hon tackade också sina fans för deras lyckönskningar.

Raducanu är varumärkesambassadör för det framstående modehuset Dior. Britten fick en present till barnet inom sig från modehuset. Hon tryckte på knappen beordrad av Dior. Med knappen lyste hon upp de 44 fönstren i det berömda lyxvaruhuset Harrods i London.

Låt oss veta vad du tycker om den brittiska tennissensationen i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär