Wednesday, February 28, 2024
HemViralSportsMoments19-årig beväpnad man hålls ansvarig för Talmadge-skjutning, krossat drömmar och permanent förändrat...

19-årig beväpnad man hålls ansvarig för Talmadge-skjutning, krossat drömmar och permanent förändrat framtiden för en oskyldig hejaklacksledare

Ett enda skott krossade lugnet i en Talmadge-kväll när en sammandrabbning mellan rivaliserande gäng övergick i en tragisk episod. Det farliga jippon som utfördes av 19-årige Juan Diaz Velazco förändrade för alltid livet för en 17-årig hejarklack från Lincoln High School.

Amerikas favoritvideo idag

Offret hade varit en oskyldig åskådare som bar den bilaterala skadan genom att involvera sig i ett nät av våld. Träffad av en kula brottas cheerleadern nu med förlamning medan angriparen åtalas för mordförsök. Händelsen kastar ljus över det brådskande kravet på rättvisa och de destruktiva efterdyningarna av gängvåld.

Beväpnad man anklagas för att ha förlamat en cheerleader

Händelsen inträffade den ödesdigra natten den 28 oktober i samhället El Cajon Boulevard vid Winona Avenue. En sammandrabbning ägde rum mellan två rivaliserande gäng utanför en husfest i Talmadge och lämnade en oskyldig åskådare, en hejarklack från Lincoln High School förlamad.

I den senaste utvecklingen av fallet har den misstänkte Diaz Velazco åtalats för misshandel med ett skjutvapen och brott relaterade till mordförsök. Dessutom har angriparen som orsakar cheerleadern erkänt sig oskyldig i San Diego Superior Court. Det råder en möjlighet på upp till 72 år till livstids fängelse om man döms.

“A True Light” – Barstow Community sörjer den 13-åriga cheerleaders liv och anmärkningsvärda resa

Som rapporterats av San Diego Union Tribune, i ett försök att försäkra invånarna, släppte Summer Stephan, distriktsåklagaren, ett uttalande som säger: “Det här fallet visar de destruktiva konsekvenserna av gängvåld på stadsdelar och människor som vill leva i fred. Vi kommer att fortsätta kämpa för att göra våra stadsdelar säkra och hålla kriminella ansvariga.” Anklagelserna som ingick i anklagelserna omfattade gärningsbrotten som utfördes till förmån för ett gatugäng.

Ändå är det inte första gången som angriparen samlar på sig anklagelser från lagen.

Tidigare fällande domar mot angriparen och offrets kamp

Diaz Velazco, som har hållits ansvarig för skadan som hejaklacksledaren tillfogades, tidigare 2021, hade utsatts för ungdomsdom för vållande till misshandel med ett dödligt vapen och var lagligt utestängd från innehav av skjutvapen. Men angriparen fortsatte med sin våldsamma spree som nådde den tragiska zenit den oktobernatten. Den här gången var den 17-åriga hejarklacken det oskyldiga offret för omständigheterna.

Den unga flickan sköts i ryggen vilket ledde till att förlamning förändrade hennes liv för alltid. I ett försök att söka rättvisa som offret har gått igenom, efterlyste chefen för People’s Association of Justice Advocates, Shane Harris, fred och rättvisa. Efter skottincidenten i Talmadge bevittnade San Diego-samhället fyra separata incidenter med gängrelaterade konflikter.

Händelsen fungerar som en gripande påminnelse om en av de största samhällsfarorna med vapenattacker som samhället fortfarande brottas med. Det råder ett akut behov av ingripande för att bryta cirkeln, för att säkerställa att ingen annan person behöver gå igenom det som hejarklacken har utsatts för.

RELATED ARTICLES

Mest populär