Wednesday, February 21, 2024
HemBull Riding18-åriga tjurridningsikonen Marco Rizzo hyllar familjen tårögd efter historisk vinst i Charleston

18-åriga tjurridningsikonen Marco Rizzo hyllar familjen tårögd efter historisk vinst i Charleston

Som PBR påpekar och tjurridningen håller med om, har den senaste säsongen och den ihållande man sett några av de bästa “rookietalangerna” på senare tid. “En av de mest begåvade grupperna i det senaste minnet”, kallar det klassen 2024. I dag när 2024 års Pendleton Whisky Velocity Tour fortsätter för sin nästa säsong, lägger dess veckomästare, eller snarare förra veckans, tyngd till påståendet.

Amerikas favoritvideo idag

Velocity Tour är en rodeoserie organiserad för att ge en bredare mark för aspirerande tjurridningsatleter att ta sig uppför stegen. Det fem månader långa evenemanget turnerar 30 städer för att hämta de bästa idrottarna och ge en väg till världsfinalkvalet. På vägen mot att göra det, snubblade PBR över sin växande talang för året med sin första vinst någonsin.

En hyllning till familjen

Den 13 januari bevittnade Charleston Coliseum en ung talang som gick till seger med en 2-för-3-ritt. Marco Rizzo, inte ny på Velocity Tour med två imponerande åk, vann över domarna och hjärtan på arenan. “Vid 18-åriga gjorde Marco Rizzo sina drömmar till verklighet med sin första seger någonsin i Charleston, WV!” PBR skrev på Instagram för att hedra tjurridningstalangen. Det första PBR-spännet framkallade ett hjärtligt svar från Quitman-infödingen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av PBR (@pbr)

“Det betyder världen för mig. Jag växte upp med att drömma om det här ögonblicket ända sedan jag var liten, inleder ynglingen. “Min mamma och min pappa är där uppe och tittar och de vet hur svårt det var. Så jag slår vad om att det här är ganska coolt för dem också. Det är en familjegrej. Jag har hållit på i hela mitt liv”, fortsätter Marco. Genom att tacka sina föräldrar för att de gjorde allt de kan för att få honom hit, säkerställde den unga stjärnan en anmärkningsvärd tjurridningsstart.

En jungfruseger för den stigande tjurridningstalangen

För den fjärde veckan av PWVT nådde PBR Charleston Coliseum, West Virginia för en showdown. Staden var värd för den andra av turnéns tre tvådagarsshower, vilket väckte spänning och förväntan. 18-årige Marco Rizzo började starkt i omgång 1 på Blue Suede Shoes för 85,5. För omgång 2 dagen efter noterade ynglingen en imponerande 86-poängsritt, tillräckligt för att vinna tävlingen.

Efter framgången i New York tillkännager den styrande myndigheten för Bull Riding nästa mästerskap

Triumfen gav dock Marco inte bara sitt första PBR-spänne utan också 113,5 Velocity Global-poäng. Med de imponerande siffrorna ombord steg 18-åringen också till toppen av den tidiga Velocity Tour-ställningen med totalt 298,5. För ynglingen som växte upp med hopp om en glittrande framtid var det verkligen en dröm som gick i uppfyllelse. Första segern på 3 bidrag och ynglingen har en lovande talang för tjurridningsbranschen.

SE BERÄTTELSE–Bull Riding Champion sparkar arenan, dominerar centerscenen när den ensamma stjärnan lyser

RELATED ARTICLES

Mest populär