Thursday, November 30, 2023
HemTennis18-åriga Coco Gauff sätter stopp för kul i Florida när hon rustar...

18-åriga Coco Gauff sätter stopp för kul i Florida när hon rustar sig för en “lång” och tuff försäsong

Efter en framgångsrik säsong 2022 är den amerikanska tennisstjärnan Coco Gauff redo för nästa säsong. 18-åringen njöt av sin paus och kopplade av med sin familj efter att ha genomfört årets schema. Hon besökte sitt hem i Delray Beach och gick även på fotbollsmatcher för att ha kul innan det hårda arbetet börjar igen.

Nu är det dags för amerikanen att återföra fokus på tennisen. Eftersom det inte är mycket tid kvar till den kommande säsongen är Gauff redo att börja sin försäsongsträning.

Coco Gauff börjar sin försäsongsträning för säsongen 2023

Gauff hade ett fantastiskt år. Hon tog sig till finalen i French Open och kvartsfinalen i US Open. Efter att ha presterat konsekvent tog sig 18-åringen också till sitt första WTA-slutspel. Även om formen vacklade till slut, kompromissade inte världssjuan med uppehållet efter säsongen.

Efter att ha kopplat av en stund är amerikanen dock redo att ryta igen. Gauff delade nyligen en tweet som informerade sina fans om starten på hennes försäsongsträning.

första officiella dagen på försäsongen och lol det kommer att bli en lång men bra sådan
😩💪🏾

— Coco Gauff (@CocoGauff) 29 november 2022

“försäsongens första officiella dag och lol det kommer att bli en lång men bra sådan,” hon skrev.

DYK DYPARE

I slutet av sin säsong led Gauff fem raka förluster. Tre av dessa var i gruppspelet i WTA-finalerna. Även om hennes övergripande prestation har varit bra, vill amerikanen använda tiden för att reda ut problemen och göra en stark start på den kommande säsongen.

Gauff är ganska högljudd i sociala frågor

Hur ofta har vi sett en 18-årig tennisspelare prata om angelägna frågor i samhället? Den amerikanska stigande stjärnan Coco Gauff är definitivt en av det slaget. I en så ung ålder förstår hon det ansvar hon axlar. Hon har gång på gång talat om de akuta frågorna och utmaningarna i USA.

På tal om sin aktivism sa 18-åringen att det är något hon lärt sig av sin pappa.

Amerikanskan sa vidare att hon vet att det inte kommer att förändra världen, men hon tror att tennisen har gett henne en plattform med bredare räckvidd och hon vill använda den på ett klokt sätt.

RELATED ARTICLES

Mest populär