Sunday, December 10, 2023
HemSoccer$15 miljoner i jämförelse med $400 miljoner, VM-vinnaren Megan Rapinoe kritiserade FIFA...

$15 miljoner i jämförelse med $400 miljoner, VM-vinnaren Megan Rapinoe kritiserade FIFA för ojämlikhet i damfotboll

SUSWNTs legendariska spelare Megan Rapinoe kritiserade i sin självbiografi FIFA för orättvis behandling. Den legendariska spelaren släppte sin självbiografi med titeln “Ett liv” där hon pratade om olika aspekter av sin karriär. Rapinoe hade varit högljudd under hela sin karriär och är stolt över sin tro. Hon är en högljudd förespråkare för kvinnors rättigheter och hade varit en stor röst i rörelsen “Black Lives Matter”. Hon berörde många känsliga ämnen i boken, inklusive kritiken mot FIFA om att de skiljer på manliga och damfotbollslag.

Megan Rapinoe hade varit en integrerad del av USWNT ända sedan hennes debut 2006. Hon hade gjort häpnadsväckande 62 mål för USA. Med Megan Rapinoe vann USWNT guldmedaljen i de olympiska spelen i London 2012. Hon vann även 2015 FIFA VM med sitt lag som besegrade Japan.

Megan Rapinoe slår emot FIFA

I självbiografin som publicerades i november 2020 tog Megan Rapinoe FIFA i hårkorset och sa: “Att be om mer prispengar under dessa omständigheter verkade inte ovanligt. 2015, när vi vann världscupen i Kanada, hade laget fått $2 miljoner av en total pool på $15 miljoner i prispengar. Däremot var prispotten för det kommande fotbolls-VM för herrar 2018 i Ryssland satt till 400 miljoner dollar. Herr-VM har mer intäkter och högre tittarsiffror än damernas, men inte med en marginal som motiverar siffrorna.”

Megan fortsatte med att förklara, “Enligt FIFA:s egna rekord sågs VM-finalen för damer 2015 av en global publik på 850 miljoner tittare, av vilka 25 miljoner var i USA… Även om det fanns ett argument om att herrarnas match kunde” För att inte bli större var damspelet helt klart en enorm reservoar av outnyttjad tillväxt.”

Megans kamp med det amerikanska fotbollsförbundet

Det är inte första gången Megan kämpar för sin rätt. Hon ledde sina lagkamrater i kampen mot United States Soccer Federation för lika lön. Fallet gick till domstol och de vann en förlikning på 24 miljoner USD.

DYK DYPARE

Rpinoe hade också en öppen offentlig fejd med Donald trump. Vi känner henne för hennes bestämda åsikter och för hennes övertygelse. Hon nekade till att ha deltagit när Trump bjöd in henne att vara värd för USWNT för deras framgång. Rapinoe hade uttalat sin motvilja mot Trumps politik offentligt och också engagerat sig i onlineskämt med den tidigare presidenten.

RELATED ARTICLES

Mest populär