Novak Djokovic är vanligtvis känd för sina oöverträffade prestationer och dominans på tennisbanan. Den serbiska tennislegenden har nu också tagit den slående personligheten till sina strävanden utanför planen som inkluderar hans rebelliska tennisförbund, Professional Tennis Players Association (PTPA). Det skapades med det enda syftet att tillgodose spelarnas välfärd och intressen.
Sedan dess har Australian Open-mästarföreningen varit omgiven av ett antal kontroverser och spekulationer i tennisvärlden. På tal om det uttryckte den 22 singelmästaren i Grand Slam nyligen sin förvåning över tennismyndigheterna och deras lönefördelning.
Novak Djokovic talar om PTPA:s omedelbara agenda och organisationsstruktur
Många i tennisvärlden anser att spelarnas intressen inte beaktas av de befintliga myndigheterna – ITF och ATP. Listan över sådana spelare inkluderar den serbiska tennislegenden tillsammans med ett antal tennissuperstjärnor. Genom att notera det kom Novak Djokovic tidigare på idén att etablera sin egen spelarorganisation, PTPA, för att ta itu med olika frågor.
DYK DYPARE
Den kanadensiske tennisspelaren, Vasek Pospisil, följde också med honom i dessa strävanden och initiativ utanför banan. Till och med den tunisiske tennisstjärnan, Ons Jabeur, har nu blivit en del av sin organisations verkställande kommitté. Noterbart är att hela idrottsvärlden är intresserad av att veta om deras planer angående den “kontroversiella” PTPA.
Djokovic fick också frågan om sin omedelbara agenda under en presskonferens som hölls under Dubai Tennis Championship. Han svarade med att deras organisationsstruktur är på plats med alla berörda avdelningar. På tal om strategierna och planerna sa Djokovic att deras främsta prioritet är att arbeta för spelarnas välfärd.
Australian Open-mästaren avslöjade hur de lägre rankade spelarna har kämpat med de befintliga myndigheterna. Det finns tusentals spelare som tävlar i tennisvärlden. Men bara ett fåtal av dem hamnar i kategorin toppturneringar och evenemang. Det är något som har stört den serbiska tennislegenden. “Djokern” vill vidare ta itu med sådana problem med tanke på spelets massiva tittarsiffra.
Noterbart, sa han, “Vi är, enligt viss statistik, tredje eller fjärde mest globalt sedda sporter. 1,3 miljarder människor tittar på den, men vi kan inte ha fler än 400 människor som lever från denna sport, både män och kvinnor.”
Djokovic tog också upp kampen för lönefördelningen för de lägre rankade spelarna. Därför kommer PTPA att sträva efter att höja sina röster å alla sådana spelares vägnar i tennisgemenskapen.
Vad tycker du om PTPA:s huvudagenda för spelarna? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.