Wednesday, December 6, 2023
HemViralSportsMoments12-årig ung klättrare ger sig ut på en resa från Yamanashi till...

12-årig ung klättrare ger sig ut på en resa från Yamanashi till toppen av Afrikas högsta topp och erövrar Kilimanjaro

När vi är 12 dagdrömmer vi om att bära capen av vår favoritsuperhjälte och utföra ett häpnadsväckande jippo som kommer att lämna hela världen i vördnad för oss. Men nyligen uppnådde en liten flicka på 12 en bedrift som många av oss skulle frukta att ens drömma om. Föreställ dig att ge dig ut på en strävan att erövra den majestätiska toppen av berget Kilimanjaro. En 12-åring hade precis levt din fantasi för några dagar sedan.

Det här är berättelsen om en ung entusiast som inspirerades av bergsklättringssagorna och strävade efter att vara en del av dem en dag. Men det fantastiska är att hon valde att inte vänta mycket för att uppnå sina drömmar. Driven av en stark kärlek och passion för de höga toppmötena gav hon sig ut på en resa för att bestiga Afrikas högsta topp. Följ med oss ​​när vi fördjupar oss i denna anmärkningsvärda saga om en liten flicka vars oskyldiga drömmar precis har utvecklats till ett stort äventyr.

Japans Rei Bannos vågade uppstigning till Kilimanjaros höjdpunkt

Rei Banno, en dynamo från 6:e klass från den pittoreska staden Kofu, Yamanashi Prefecture i Japan, har erövrat kronjuvelen på afrikanska toppar. Hon lärde sig om Kilimanjaro från bergsklättringstidningar och började väva en dröm.

Banno, en elev vid en grundskola i Japan, har framgångsrikt gått 5895 meter och etsat sitt namn i historiens annaler. Hon var inte ens fyra när hon började klättra på höjder som hade gjort världen häpnadsväckande. Hon gick över 300 toppar vid fyra års ålder, vilket bevisade att ålder bara är en siffra. Banno gick i andra klass när hon började drömma om att bestiga berget Kilimanjaro och det tog inte lång tid för henne att få kraft och mod att nå toppen och nudda himlen.

“Jag har fått självförtroende”, sa Banno med ett stort leende på läpparna. Hon erövrade Mount Konara i sitt hemland och påbörjade sin resa, som inte har sett någon paus sedan dess. “Berget ser ut som en stor pudding. Det är vackert” var Bannos tanke om Kilimanjaro.

Hon ville bevittna bergets tillstånd med egna ögon. Inte bara för att bevittna dess skönhet, utan för att se förändringarna som har medförts av de djävulska effekterna av den globala uppvärmningen.

Berättelse om en stigande stjärna som vandrar bortom gränserna

Bannos mamma Naomi har alltid varit det största stödsystemet för henne. Hon har varit med henne medan hon framgångsrikt nådde 100 toppar i prefekturen Yamanashi inom 6 års ålder.

Medan de planerade att Banno skulle ge sig ut på sin resa till Afrika för att bestiga Kilimanjaro, började de samla in pengar genom crowdfunding. ¥831 210 samlades in av dem, vilket överskred deras ursprungliga målbelopp med mer än med mer än 300 000 ¥.

64-årig farfar till två förbluffar världen genom att bestiga berget Kilimanjaro

Banno lämnade Japan den 1 september för att uppfylla sina drömmar och var redo att bestiga berget Kilimanjaro den 3 september. Hon såg hur glaciärer smälte på grund av global uppvärmning och skogsbränder. Det var förödande för henne att bevittna och observera naturens förstörelse.

Men trots allt slutförde hon sin vandring den 7 september och Banno sa: “Jag var för glad för ord.” Hon delade senare med sig av sina erfarenheter och rapporterade till Kofus borgmästare Yuichi Higuchi.

Det finns inget stopp för Rei Banno när hon sa: “Jag vill bestiga Vinson Massif, den högsta toppen i Antarktis, i slutet av min gymnasietid. Så jag behöver låna böcker om Antarktis från ett bibliotek”.

Vi kan inte vänta på att den unga lilla modiga flickan ska uppnå allt hon drömmer om och förvåna världen med sin otroliga passion och mod.

RELATED ARTICLES

Mest populär