Sunday, December 10, 2023
HemNASCAR12-årig kontroversiell folkomröstning som stoppar Nashville Fairgrounds rivning när det politiska trycket...

12-årig kontroversiell folkomröstning som stoppar Nashville Fairgrounds rivning när det politiska trycket växer upp igen

Förra gången den historiska Nashville Fairgrounds Speedway stod inför risken för rivning, samlades folket för att rösta emot den. Sedan folkomröstningen 2011 som försenade stadens tjänstemäns förhoppningar, har banan varit indragen i ständig press från de som vill använda den för ändamål utanför NASCAR. Frågan hos Nashville-väljarna då var inte om det måste göras svårare att manipulera mässområdet, utan om det överhuvudtaget borde finnas. Även om det hittills har varit säkert från lagstiftare, har ett förslag från en ny grupp i grannskapet knackat på dörren igen. Oroväckande, detta förslag innehåller inte några planer för framtida NASCAR-lopp.

Ett nytt ombyggnadsförslag försöker övertrumfa NASCARs framtid på mässområdet

Problemet härrörde från de förändrade åsikterna från racingfans som håller banans förflutna på en hög standard mot grannarna som är mer oroade över problemen som uppstår av att ha ett nöjescenter så nära. Redan 2011, när borgmästare Karl Dean föreslog en plan för att bygga om platsen, möttes han av stort motstånd. Kommunalrådet Michael Craddock sa, som rapporterats av wpln.org, “Så det här är ett högt, tydligt budskap till alla politiska ämbetsmän i hela det här länet att inte lura med det mässområdet, och om du ska lura med det, gör det bättre – förbättra det, spendera lite pengar på det och göra det bättre.”

Från start har fiaskot kring banan sett 5 borgmästare komma och gå utan en positiv lösning. Som rapporterats av Axios Nashville, är det senaste förslaget som har kommit in från en grupp som heter “The Fairgrounds Preservation Partners” det första som helt utesluter NASCAR från sina planer. Grundarna av gruppen inkluderar yrkesverksamma inom underhållningsbranschen. Förslaget krävde att den 23 hektar stora fastigheten skulle omvandlas till en park som inkluderade bostäder, en elektrisk racerbana och en replokal. Bob Pokrass, känd NASCAR-journalist, twittrade,

Mike Kopp, en av gruppens grundare hävdade att utrymmet öppnades som en park 1891 och inte som en racerbana eller nöjesfält. Oavsett deras argument är NASCAR-gemenskapen övertygad om att banan måste underhållas och utvecklas för att vara värd för framtida lopp.

Titta på Story: Dale Earnhardt Jr’s Take on the Florence Wreck

Richard “King” Petty uttrycker sin önskan att se NASCAR-lopp på mässområdet igen

Anhängare av banan framförde idén att en hundraårig bana är en bilsportpärla som måste bevaras. En förbättringsplan som kostade 100 miljoner dollar som gynnade banans ombyggnad lades fram av den tidigare borgmästaren John Cooper, men slutade med att stoppas i augusti. Med omröstningen 2011 kvar som det starkaste försvaret mot de som vill bli av med racerbanan, har NASCAR-ikonen Richard Petty kastat sig bakom banan.

När han pratade förra veckan när han valdes in i Nashville Fairgrounds Speedway Hall of Fame, sa han, som rapporterats av tennessean.com, “Jag skulle vilja se NASCAR komma tillbaka hit när den kom tillbaka till Wilkesboro (North Carolina) för att visa historien. till folk att det var här allt började. Jag menar att de inte skulle ha den där stora racerbanan på andra sidan stan (Nashville Superspeedway) om det inte hade varit för den här racerbanan här. Det krävdes såna här spår för att få NASCAR att växa till vad den har blivit.”

Petty hade också velat se staden gå vidare med John Coopers förslag. Skulle den tidigare borgmästarens plan få det senaste förslaget och de som kommer att följa det, skulle projektet underlätta Bristol Motor Speedway till ett 30-årigt underhållshyresavtal. Låt oss hoppas att stadens agenda för 2024 hamnar till förmån för racingfans över hela världen.

RELATED ARTICLES

Mest populär