Friday, December 1, 2023
HemNBA1 kvinna i ryskt fängelse kan verkligen besvära Brittney Griner och andra

1 kvinna i ryskt fängelse kan verkligen besvära Brittney Griner och andra

Brittney Griner har varit i nyheterna ganska länge nu. Tidigare i år greps hon anklagad för smuggling av illegala droger till Ryssland. Efter månader av juridisk strid har hon dömts till nio år i en av de hårdaste straffkolonierna i världen.

Griner kommer att avtjäna sin tid i IK-2 straffkolonin. Fängelset är ökänt för omänskliga arbetsförhållanden, våldsamma vakter och fientliga fångar. Dessutom, enligt en rapport, verkar det som om en fånge kan orsaka många problem för Griner. Kolonierna har en lång tradition av att rekrytera en intern som är ansvarig för att sköta saker och ting.

En fånge som ansvarar för att sköta saker kan orsaka problem för Brittney Griner

Phoenix Mercury-stjärnan Brittney Griner kommer att avtjäna nio långa och tuffa år i IK-2 straffkolonin. Enligt rapporter är fängelset ökänt för sin hårda omgivning.

Övergrepp, trakasserier och överansträngning är vanliga i fängelset. Dessutom, enligt en rapport, har fängelserna en gammal tradition att utse en enda intern att ta hand om saker och ting. Hon antar utnämningen av chefsövervakaren och de ansvarar för att organisera fångarnas dagliga liv.

“En kvinna som rekryterats av fängelseförvaltningen är utsedd till “huvudövervakare” och på natten lämnas fångar praktiskt taget utan tillsyn”, heter det i rapporten.

Griners flytt till IK-2 skrämde den tidigare fången

Phoenix Mercury-stjärnan Brittney Griners problem har precis börjat. Bekräftelse om hennes plats skickade rubriker runt om i världen med människor som var oroade över hennes säkerhet.

En före detta fånge som blev aktivist, Nadia Tolokonnikova, avslöjade ryggradsgivande detaljer om straffkolonin. Dessutom sa hon, “Jag är livrädd att Brittney Griner flyttades till IK-2.”

Enligt Tolokonnikova är straffkolonin med en kapacitet på 820 ökända för sina “slavliknande förhållanden”. Fångar ägnar sig åt manuellt arbete i upp till 17 timmar om dagen utan några pauser.

Dessutom avslöjade hon också att om Griner bestämmer sig för att tala ut mot förtrycket, kan hela fängelset lida. Tolokonnikova protesterade mot kränkningarna av de mänskliga rättigheterna i ryska straffkolonier genom att genomgå en hungerstrejk. Hon är för närvarande medlem i Pussy Riot och arbetar aktivt inom området mänskliga rättigheter.

Vad är dina tankar om situationen med Brittney Griner? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär